Kinderfysiotherapie Heusden - Vlijmen - Veen

Samenwerking

Om u en uw kind de beste zorg te geven, werken wij samen met andere (kinder)fysiotherapeuten en andere disciplines.Op alle onderstaande afbeeldingen kunt u klikken voor meer informatie. U wordt dan direct doorgelinkt naar de betreffende site.


Femke Lof, van kinderfysiotherapie Engelen-Heusden, is een kinderfysiotherapeut die ook op onze locaties werkzaam is. U kunt haar site bezoeken via www.kinderfysiotherapie-engelen-heusden.nl. . Zij ziet vooral veel zuigelingen vanuit het ToP programma. Het ToP programma wordt aangeboden aan alle baby’s die vóór 32 weken zwangerschapsduur zijn geboren en/of een geboortegewicht hebben van minder dan 1500 gram. Het eerste huisbezoek vindt plaats in de eerste twee weken na thuiskomst uit het ziekenhuis en het programma loopt door tot rond de gecorrigeerde leeftijd van 1 jaar. Gedurende dit jaar worden, in goed overleg met de ouders, 12 huisbezoeken afgelegd.


In ons pand in Heusden zit HapSlikZeg praktijk voor (pre)logopedie gevestigd. Sommige kinderen hebben zowel kinderfysiotherapie als logopedie nodig. Het is dan mogelijk om combinatie-afspraken te plannen. Tegelijkertijd of na elkaar, zodat u maar een keer naar de praktijk hoeft te komen.
In Vlijmen werken wij samen met Fysiotherapie van Bommel. Sommige kinderen, voornamelijk met orthopedische klachten, zullen zowel door ons als door iemand van het team van van Bommel gezien worden.
Kinderen kunnen ook baat hebben bij de expertise van een ergotherapeut. Denk hierbij aan aangepast meubulair of een hulpmiddel zoals een rolstoel of een aangepaste fiets. Ergotherapie de Touwladder schakelen wij in als we denken dat er een aanpassing op school of in huis moet komen.
Een afwijkende voetenstand, en daardoor soms een afwijkende algehele statiek, is een veelvoorkomende hulpvraag en daarom werken wij samen met podotherapie Centrum voor de Voet in Herpt en podotherapie van Gellecom in Vlijmen. Wanneer wij denken dat het aanmeten van een zooltje een verbetering kan geven, zullen wij doorverwijzen naar een podotherapeut.